Home » D:News » Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Anunţul ANM

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Anunţul ANM

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Anunţul ANM
Publicat: 16.01.2019
Meteorologii au emis o prognoză valabilă până pe data de 27 ianuarie, pentru fiecare regiune geografică în parte. În această perioadă, precipitaţiile, implicit ninsorile, vor fi slabe cantitativ în majoritatea regiunilor, mai puţin la munte, unde vor fi moderate, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Prognoza emisă marţi de ANM arată în felul următor:

Pentru Banat: Temperatura aerului va avea fluctuaţii de-a lungul celor două săptămâni. Media maximelor din prima zi, de 4 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va creşte spre 7 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie.

Din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou, de la medii de 6 grade spre o medie de 1 – 2 grade în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere, spre 4 grade.

 

Totodată, temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi se vor situa în medie sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci nopţi fiind cele din 15 şi 16 ianurie, când media se va situa în jurul valorii de -6 grade. Precipitaţii, în general slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic în cursul intervalului de prognoză.

Crişana: Temperatura aerului va avea fluctuaţii de-a lungul celor două săptămâni, astfel media maximelor va, scădea pe 15 ianuarie până spre -1…0 grade, apoi va creşte treptat spre 6 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou, de la medii de 4 grade spre o medie de 0…1 grad în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere, spre 4 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi se vor situa în medie sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci nopţi fiind cele din 15 şi 16 ianurie, când media se va situa în jurul valorii de -6 grade. Precipitaţii, în general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar pe toată durata intervalului de prognoză.

Transilvania: Media maximelor din prima zi, de 2 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre -4 grade, caracterizând o vreme rece, apoi va creşte spre 4 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea uşor de la medii de 2 grade spre o medie de -2…-1 grad în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere, spre 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa în medie între -8 şi -2 grade, exceptând noaptea de 16 ianuarie, când acestea vor coborî local sub pragul de ger, fiind în medie în jurul a -10 grade. Precipitaţii, slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic, pe parcursul celor două săptămâni.

Maramureş: Media maximelor din prima zi, de 2 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre -4 grade, caracterizând o vreme rece, apoi va creşte spre 4 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea uşor, de la medii de 2 grade spre o medie de -1…0 grade în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere, spre 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa în medie între -6 şi -2 grade, exceptând nopţile de 15 şi 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, cu o medie în jurul a -8 grade, dar şi noaptea de 18 ianuarie, când valorile termice minime vor tinde spre medii de 0 grade. Precipitaţiile, predominant ninsori moderate cantitativ în primele zile, se vor semnala cu caracter temporar în restul intervalului de două săptămâni, dar vor fi în general slabe.

Moldova: Temperatura aerului va avea o evoluţie oscilantă. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre -1 grad, apoi va creşte spre 5 grade pe 18 ianuarie. În intervalul 19- 22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de -2 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creştere, spre 1…2 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi vor fi, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineţi fiind cele din 16 şi 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi de -7…-6 grade. Precipitaţii slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.

Dobrogea: Regimul temperaturii aerului va avea fluctuaţii. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 1 grad, apoi va creşte treptat spre 9 grade, pe 18 ianuarie. În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 3 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creştere, spre 6…7 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi vor fi, în medie, sub 2 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineţi fiind cele din 16 şi 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi în jur de -4 grade.
Precipitaţii în general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.

Muntenia: Regimul temperaturii aerului va avea oscilaţii de la un interval la altul. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va creşte spre 7 grade, pe 18 ianuarie. În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 1 grad, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creştere, spre 4…5 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi vor fi, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineţi fiind cele din 16 şi 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi în jur de de -6 grade.
Precipitaţii slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar, îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.

Oltenia: În această regiune, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va creşte spre 7 grade pe 17 şi 18 ianuarie. În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 1…2 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o uşoară creştere, spre 3…4 grade. Temperaturile minime vor avea şi ele evoluţii oscilante şi se vor situa, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineţi fiind cele din 16 şi 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi de -7…-6 grade. Precipitaţii slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar, îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.

La munte: În zonele montane se vor înregistra permanent medii ale temperaturii aerului sub pragul de îngheţ. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre -11 grade, apoi va creşte spre -1…0 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat spre o medie de -5 grade în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere spre -2 grade. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -10 şi -5 grade, exceptând nopţile de 15 şi 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, cu o medie de -13..-12 grade. Vor fi ninsori moderate şi local însemnate cantitativ în primele zile. În restul intervalului de două săptămâni, se vor semnala zilnic precipitaţii în general slabe, predominant ninsori.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Ionel Brătianu, regele neîncoronat care a condus România din umbră şi s-a iubit cu nora lui Cuza şi cu Regina Maria
Ionel Brătianu, regele neîncoronat care a condus România din umbră şi s-a iubit cu nora lui Cuza şi cu Regina Maria
Cât a plătit un miliardar pentru banana lipită cu bandă adezivă de perete?
Cât a plătit un miliardar pentru banana lipită cu bandă adezivă de perete?
Orașul din România în care va fi construită o fabrică de baterii de 50 de milioane de euro
Orașul din România în care va fi construită o fabrică de baterii de 50 de milioane de euro
Misiunea spațială Hera a primit un asistent AI „prietenos”
Misiunea spațială Hera a primit un asistent AI „prietenos”
Într-o biserică din Elveția, holograma lui Iisus oferă sfaturi credincioșilor
Într-o biserică din Elveția, holograma lui Iisus oferă sfaturi credincioșilor
Rebecca Lee Crumpler, prima femeie de culoare medic. „Cu siguranță, dacă femeile nu pun întrebări medicilor, nu li se vor da răspunsuri”
Rebecca Lee Crumpler, prima femeie de culoare medic. „Cu siguranță, dacă femeile nu pun întrebări medicilor, nu li ...
România în Al Doilea Război Balcanic. „Am avut norocul să dăm peste bulgari istoviți, altfel înregistram Turtucaia deja în 1913”
România în Al Doilea Război Balcanic. „Am avut norocul să dăm peste bulgari istoviți, altfel înregistram Turtucaia ...
O nouă teorie a dezvăluit forma fotonilor
O nouă teorie a dezvăluit forma fotonilor
S-a descoperit că astronauții procesează sarcinile mai lent în spațiu
S-a descoperit că astronauții procesează sarcinile mai lent în spațiu
Pământul se încălzește în cel mai rapid ritm din istoria măsurătorilor
Pământul se încălzește în cel mai rapid ritm din istoria măsurătorilor
Holera, „mirosul morții” și Nicolae Iorga
Holera, „mirosul morții” și Nicolae Iorga
Hattie McDaniel, prima persoană de culoare recompensată cu Oscar. „Am făcut ce am putut. Restul…am lăsat în voia Domnului”
Hattie McDaniel, prima persoană de culoare recompensată cu Oscar. „Am făcut ce am putut. Restul…am lăsat în voia ...
Putem preveni ridurile dacă injectăm botox de la 20 de ani?
Putem preveni ridurile dacă injectăm botox de la 20 de ani?
Descoperire majoră în lupta cu obezitatea! De ce revin kilogramele după slăbit?
Descoperire majoră în lupta cu obezitatea! De ce revin kilogramele după slăbit?
Conexiunile sociale ne schimbă microbiomul, sugerează un studiu
Conexiunile sociale ne schimbă microbiomul, sugerează un studiu
Ce este „paradoxul coastei”?
Ce este „paradoxul coastei”?
Galaxiile UFO, ciudățeniile cosmice pe care astronomii le pot vedea abia acum, cu ajutorul Telescopului Webb
Galaxiile UFO, ciudățeniile cosmice pe care astronomii le pot vedea abia acum, cu ajutorul Telescopului Webb
Canada autorizează testarea cipurilor cerebrale de la Neuralink
Canada autorizează testarea cipurilor cerebrale de la Neuralink